Doftljus för olika sinnesstämningar

När doftljus sprider sin ljuva doft genom rummet och du känner en behaglig ton av tex. lavendel, infinner sig en lugn och behaglig känsla i kroppen. Dofter har en stor inverkan på oss.

Vissa dofter ger ett lugnande och harmoniskt intryck, andra skapar starka känslor av energi och vitalitet.

Ljuset i sig påverkar oss också på olika sätt, inte bara genom doften. Det lyser upp rummet och skapar en mysig och atmosfär. Ljuset har även en berörande effekt på våra sinnen och ger en känsla av trygghet och välbehag.

Det är därför doftljus med olika sinnesstämningar är så populära. De kan användas som ett verktyg för att skapa precis den atmosfär du önskar ha i ditt hem.

Doftljus på behandlande kliniker

ansiktsmassage

Dofter av olika karaktärer används flitigt i våra hem, men också med stor nytta och fördel på behandlande kliniker, så som spa, hud, hår och tand-kliniker.

Med en mjuk ton av Lavendel som gör dig lugn och mer harmonisk inför tex. en behandling av permanent hårborttagning med laser, (som du kan läsa mer om). Ger det en ökad sinnesstämning till att känna sig mer avslappnad under själva behandlingen.

Här kan val av doft för att skapa en ökad sinnesstämning vara till hjälp när man tex vill att kunden ska känna sig mer avslappnad och lugn inför en behandling.

Nedan beskrivs olika dofter och vilken inverkan de har

 • Grape-doft är perfekt för dig som vill ha en känsla av energi och vitalitet, där doften av Grape ger en uppiggande effekt.
 • Lavendel-doft är bra om du känner dig stressad eller orolig. Lavendel doft ger en känsla av vila, lugn och harmoni
 • Vetiver-doft passar perfekt om du vill sova gott i natten.
 • Lime-doft hjälper förvandla en stressig dag till en avkopplande kväll. Den friska doften av lime är också bra för att motverka trötthet.
 • Jasmine-doft ger en känsla av lyx, elegans och romantik. och hjälper förvandla en stressig dag till en lugn och avkopplande kväll.
 • Ros-doft ger en varm, lycklig och romantisk känsla. Denna doft passar perfekt när du vill skapa en mysig och lugnande stämning.
 • Citron-doft ger energi och vitalitet. Den friska doften av citron är bra för dig som vill känna dig pigg och alert.
 • Sandelträ-doft är bra om du vill sova gott till natten. Detta doftljus har en mycket berörande doft som ger en varm, lycklig och romantisk känsla.
 • Mysk-doft ger en varm, lycklig och romantisk känsla. Denna doft passar perfekt när du vill skapa ett ljuvligt intryck.
 • Mandarin, grapefrukt och citrongräs är dofter som ger en frisk doft och ett vårdat intryck.
 • Patchouli-doft är utmärkt för att motverka stress.
 • Ylang ylang-doft har varma undertoner av blommor främst syren och hägg. Även den är bra mot stress då den ger en känsla av lugn och harmoni.

Vill du känna dig pigg eller lugn och harmonisk, eller vill du sova gott till natten.

doftljus - spa

Välj doftljus med extra omsorg – Ha ett ljus för alla tillfällen!

Är du intresserad av vad man kan gör mer med mysig belysning läs mer här på mysigahem.se

Här på bloggen kan du läsa vidare om andra intressanta ämnen inom hem och inredning: ljusochlykta.se

Nu finns det även jättefina luftfräschare till bilar – De är olika dofter som i små vackra krus med vridbart lock beroende på hur mycket doft som önskas. – Läs en roligt händelse om Poppy här!

Vill du bli av med fett? Kolla då in denna skönhetsbloggen emmaochsiri som ger dig revolutionerande skönhetsbehandlingar

Denna bloggen therosepost berättar om tekniken PDO som gör att du får smalare kropp

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *