Duschar

Att välja duschar

Det finns många olika typer av duschar, och att välja rätt i duschdjungeln är en utmaning. Vilken typ av dusch ska du välja? Vilken storlek bör duschen ha? Vart ska den placeras? Ta en titt på de olika modellerna här nedan.

Förutom dush kolla även belysningar du kan installerar i ditt hem i denna bloggen Modekakan

Photo by kevin Baquerizo on Unsplash

Duschkabin

En duschkabin är den tätaste modellen med fyra väggar, skjutdörr, duschkar, blandare och duschset. Med en duschkabin kommer väggarna att hållas torra och då den har justerbara fötter är den enkel att installera. En duschkabin kanske inte är den snyggaste modellen, men den är väldigt praktisk och går att få med t ex ångfunktion.

Duschvägg

En duschvägg är ett bra alternativ till ett lite mindre badrum men passar egentligen alla storlekar. Duschväggen ger ett lätt intryck och kan antingen ha ett fast stag eller en svängbar dörr. Eftersom dörren kan öppnas inåt sparas utrymme. Nackdelen är att det blir vattenstänk på vissa väggar.

Duschhörna

Duschhörnan skyddar badrummet mot stänk och kan liksom duschväggen ha dörrar som öppnas inåt för att spara utrymme. En duschhörna kan byggas med eller utan golvprofil – vilket påverkar hur vattentät den blir. Utan golvprofil blir den också mer lämplig för handikappade. Nackdelen med en duschhörna är att inte alla väggar är skyddade mot vattenstänk. 

Duschdörr

Med en duschdörr skyddas badrummet mot stänk, och du kan välja mellan många olika bredder samt med eller utan golvprofil. Duschdörrarna kan vara skjutbara eller svängbara.

Badkarsvägg

Om du har ett badkar kan du komplettera med en badkarsvägg för att få duschfunktion. Kanske kan du bygga ett litet utrymme som kaklas in till ett eget duschrum med plats för både badkar och duschfunktion?

Hur ska duschar placeras?

Om du har ett stort badrum kan duschen placeras längs en vägg eller kanske uppta hela kortsidan med en nischdusch. Ett mindre badrum kan behöva en duschhörna eller en duschkabin. När det gäller ett befintligt badrum kan placering av golvbrunn och vattenledningar ha betydelse. Ta reda på vart det är möjligt att placera duschen och vilka mått du har att spela med.

Duschar – att tänka på

  • Välj en så stor dusch du har möjlighet till
  • Tänk noga igenom vilken typ av dusch du vill ha
  • Satsa på ett duschmunstycke du kommer att trivas med – t ex en takdusch eller ett duschset med möjlighet att variera strålarna
  • Matcha blandare och duschset med resten av inredningen
  • Ska duschen stå ut eller smälta in? Numera finns det många läckra varianter att välja mellan!

Har du problem med mögel? kolla då in i denna bloggen som ger dig tips Minbaby.

Välj en dusch du verkligen vill ha, så att du känner dig nöjd i många år framöver! 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *