Städa hemma för vårens inredning

Våren närmar sig och det är dags för att se över din inredning och städa hemma

Det blir ljusare och ljusare ute och det är nu det är dags att se över inredningen som varit kvar sedan vinterns kalla dagar. Något som brukar höra våren till är att man ska städa hemma och städa ut de kalla dagarna och förbereda sig inför de varma dagarna som kommer med våren och sommaren.

Det är väldigt vanligt att se att både butiker och affärer förbereder sig inför våren med sina utskick av både nyhetsbrev om våren och kataloger som visar upp hur du bör inreda för att göra dig redo för våren och ljusare tider. Hur ska man då göra på bästa sätt för att kunna städa hemma och göra plats för våren? Vi har märkt att det finns väldigt mycket man kan göra på egen hand i hemmet, men samtidigt är det skönt att kunna känna att det finns hjälp att få och att vi inte är helt ensamma i det här.

stada-hemma-2021

Städa hemma för hälsan och vårens skull

Visst är det så att man mår bättre av att få städa hemma och ha det rent, väldoftande och helt enkelt underbart som Askungen skulle ha sagt. Vi mår bättre av en städad miljö och det är så skönt att kunna faktiskt få ett rent samvete av att ha gjort det rent hemma. Här kan du läsa mer om hur du bryter ned storstädningen i delar för att förenkla hela processen. Vart ska man då börja när man vill röja upp därhemma och få till den där inredningen som man drömt om i både kataloger och på nätet?

Ett tips eller tre är att se vad för inredning som man har, hur mycket plats det finns i förrådet och vad som kanske ska säljas eller slängas. Det blir väldigt lätt hänt att man tar sig en sväng i butik eller online och ser massor av härlig inredning som man vill köpa och då är det svårt att behålla viss inredning som man kanske gör sig bäst i att magasinera eller göra sig av med.

För den som känner att den varken har tid eller orken att ta tag i städningen och vill lägga mer energi på att faktiskt hitta och köpa inredning, så finns det sätt att förena nytta med nöje. Vi har sagt det innan och vi säger det igen – Städhjälp. Läs mer om att städa miljövänligt här.

I bloggen kvallskvisten kan du läsa vad som ingår i städföretagen

stada-hemma-2021

Låt någon annan städa hemma åt dig

Att ta hjälp av en städfirma är ett utmärkt alternativ för den som vill fokusera på inredningen mer än städningen och unna sig att få ett fint och städat hem utan att själv behöva göra allt slit. Det blir allt vanligare att man väljer att beställa den här typen av tjänster runt om i landet och det är något som bara fortsätter att växa allt mer och mer.

Är man äldre och behöver hjälp med städning kan man får avlastning med hjälp av Personlig assistans.

Gällande de olika momenten och vad som ingår när du får hjälp med att städa hemma, så finns det generella riktlinjer att använda sig av och som är vanligt att städfirmorna arbetar utefter och har som policy. Visst är det så att varje städfirma är unik på sitt sätt och hur de arbetar är självklart helt och hållet upp till varje enskild städfirma.

Tänk på att det är väldigt viktigt att se över i vilken grad ditt behov är och vad den specifika städfirman erbjuder för tjänster inom städning. Det är ett stort antal städfirmor som inte skriver om sina tjänster på sin hemsida och det är därför bra att ta kontakt med städfirman och att ni tar en diskussion om städningen för att arbetet ska bli precis så som båda parter är nöjda med.

Städa på egen hand eller ta hjälp – Valet är ditt!

Vill du läsa mer, rekommenderar vi att du läser vårt senaste inlägg här.

Får du lust att istället städa bilen? – Läs mer här! 10-tips-for-en-renare-bil/

Vill du ta reda på vad för regler det gäller när du anställer städföretag? läs denna bloggen feedbando