Hur bloggar man om hem och inredning?

Och hur bloggar man för att behålla följarnas intresse om hem och inredning? Det och lite annat ska du få tips och råd kring här i artikeln.

Att blogga är ett fantastiskt sätt att nå ut till andra med likasinnade intressen. När man bloggar om saker man själv tycker väldigt mycket om, så fullkomligt flödar idéer och tankar som man vill dela med sig av och även inspirera andra med.

Det positiva i det hela är att det ger ringar på vattnet, för ofta är det så att det som du bloggar om inspirerar andra, varpå även dessa (dina följare) gladeligen uppmuntrar och kommer med egna idéer som de utvecklat på det som du inspirerat med.

På det viset formas och utvecklas därför hela tiden nya idéer. Underbart! – Eller hur?

Hur bloggar man? Det är hela tiden en pågående process och knepet för att behålla intresset för sina följare är ju såklart att inspirera med sådant som de tycker om – Eller?

Är du intresserad av att blogga? Kolla in denna bloggen allthingsbright som lär dig hur man bloggar.

Hur bloggar man med olika syften?

 • Här kan man säga att det finns lite olika typer av bloggare… En del bara “bloggar av sig” för sin egen skull, man kanske endast vill blogga för sin familj och närmsta vänner om sina resor och äventyr.
 • Medan andra har ett mer medvetet mål med hur man bloggar – Att informera och hålla sin följarskara väl uppdaterad inom något speciellt ämne.
 • Sedan är det bloggen som hör ihop med företaget och som på ett helt annat vis är en del av navet till att driva trafik till hemsidan för att få affärer och kunna sälja sina produkter eller tjänster.

Beroende på hur man vill förhålla sig till sitt bloggande är det ändå vissa saker som är bra att veta för att lyckas lite bättre. Följ med här när vi har hem och inredning som exempel.:

Du får inte missa ” 21 TIPS PÅ SÖKORDSOPTIMERING FÖR GOOGLE 2022

Hur bloggar man för att skapa nyfikenhet?

hur bloggar man - nyfikenhet - fågel på kamera
 • Välj en titel som skapar intresse då det är det första läsaren ser – Se till att ditt innehåll är relevant och skapar nyfikenhet till att vilja läsa mer.
 • Före- Och efter bilder – Följare älskar detta! – Speciellt inom hem och inredning.
 • Använd gärna Facebook och tala om att du gjort nytt inlägg på bloggen.
 • Tillåt kommentarer i bloggen – Här delar följare gärna med sig av egna berättelser vilket ger bloggen en levande känsla.
 • Svara alla som skriver på bloggen – Allt vill bli hörda och sedda – Följaren är dessutom nyfiken på vad du har svarar och återkommer – Win-Win
 • Uppdatera ofta – (Dock endast med innehållsrikt material) följare är bortskämda och vill inte lägga tid på innehållslöst material som bara tar deras tid. Har du om tid vissa perioder, så planera och publicera i en publiceringskalender.

Visa tydligt vad “Du/Ni” är som står för bloggen

Ha alltid med en Kontakt och “Om mig/Om oss-sida” Det skapar mer personlighet och värme kring bloggaren och bjuder därför in till mer interagerande.

Mät och Analysera

hur bloggar man - mät och analysera
 • Mät – Vad vilka inlägg som verkar fungera bättre än andra och gör mer av det som är bra.
 • Analysera dina målgrupper – Då kan du anpassa tonalitet, bilder och text på ett än mer träffsäkert sätt.
 • Analysera hur söker folk på Google om hem och inredning – Finn vilka “nyckelord” dina följare ofta använder som gör att de hamnar på din blogg.

Hur bloggar man med hjälp av SEO?

 • Med hjälp av dessa nyckelorden skapar du din struktur på bloggsidan redan från start med: Titel, Metadescription, H1 och URL Samt den innehållande texten på bloggen.
 • Använd dig gärna av de frågeställningar som görs på Google “Andra har också frågat” och besvara de frågorna i dina bloggar – Det kommer hjälpa din blogg att ranka högre upp i Google.
 • SEO (Sökmotoroptimering) är en stor och viktig del inom digital marknadsföring och inget som förväntas att man ska kunna med en gång. Vill man därför ha vägledning och hjälp med det så står webstr.se gärna till tjänst – Bor du i Götebort? följ länken: seo göteborg

Länka och kommentera ofta!

 • Hänvisa genom att länka till dina andra interna blogginlägg om tex. doftljus för olika sinnesstämningar som vi pratar om på våran blogg här.
 • Var flitig och kommentera ofta på andras hem och inrednings bloggar. Gärna med en följdfråga så att tråden håller sig levande ett tag…

Om du tänker lite extra på ovan delar om hur man bloggar för att både skapa nyfikenhet och öka möjlighet till att behålla sina följare – Så är du på god väg att kunna lyckas med att få din blogg hållbar under lång tid framöver!

Vill du veta hur man bygger en hemsida? kika i denna bloggen makeitdesign

Lycka till! 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *